Od 2. do 9. maja
10

Dani Kantona Sarajevo uz besplatne koncerte, zabave za djecu, zdravstvene preglede...

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Dani Kantona Sarajevo 2019. godine održat će se od 2. do 9. maja, a donose mnoštvo besplatnih sadržaja za građane na različitim lokacijama, od rock koncerata, Mravka Travka za najmlađe, preventivnih zdravstvenih pregleda...

Iz Vlade KS govore nam kako je spremljen bogat kulturni, zabavni, obrazovni i zdravstveni program, koncerti, radionice te pregledi i konsultacije koji će biti besplatno dostupni svim građanima.

Na trgu ispred Pozorišta mladih 3. maja publiku će od 19 sati zabavljati legendarna grupa Konvoj, novopečeni Jindasi te originalni Sunday Stories, a već narednog dana, 4. maja, na istom mjestu će biti upriličen i koncert grupe Skroz, Pank Flojda i Činčile.

Pored koncerata, Dani KS donose i niz besplatnih projekcija filmova i izložbi. Tako će se u Kinoteki BiH prikazivati "Po mjeri čovjeka", "Sarajevo tragom neimara", "Sarajevo, grad obnove", "Skitnice i psi" te mnoga druga dokumentarna ostvarenja.

Tokom cjelokupnog programa održavanja Dana KS, u Radićevoj ulici bit će upriličeno crtanje murala Davorina Popovića.

Pripremljen je i bogat program za djecu koja će se moći zabavljati uz koncerte, radionice te brojna takmičenja na raznim lokacijama.

Također će se polaganjem cvijeća i na druge načine obilježiti značajni datumi i događaji kao što su polaganje vijenca na mostu Suvade i Olge, odavanje počasti Prvom predsjedniku Republike BiH Aliju Izetbegoviću, polaganje vijenca na spomen obilježju ubijenoj djeci grada Sarajeva...