BiH
0

Dani istražuju kako su za vrijeme mandata Samira Silajdžića otimane nekretnine

Sarajevo-x.com
Samir Silajdžić
Samir Silajdžić
Bh. sedmičnik Dani u posljednjem broju otkrivaju kako je bivši ministar za stambene poslove Kantona Sarajevo, uz pomoć svojih suradnika, kako istuču Dani, manipulacijama i kršenjem zakona gradio karijeru na putu prema premijerskoj fotelji.

U posljednjem broju Dana možete pročitati tekst pod naslovom "Kriminal: Kako su za vrijeme mandata Samira Silajdžića otimane nekretnine" u kojem su intervjuisani bh. građani kojima su pod sumnjivim okolnostima otimani stanovi.

"Aktualni premijer Kantona s Danima nije htio razgovarati o trošenju svog mandata u Ministarstvu za stambene poslove. Zapravo je, upitan za silne krivične prijave, bio vrlo precizan: 'Nemam komentara.' Samir Silajdžić, koji je na protestima u Sarajevu dobio nadimak Tajo (po čuvenoj izjavi 'Tajo, bojim se!'), polako ali sigurno prikuplja obiman dosje. Nastavi li ovim tempom, velike su mu šanse da prikupi reference na osnovu kojih može, po isteku mandata, postati premijer Federacije BiH.", ističe se u pomenutom tekstu objavljenom u Danima.