Od 2. do 4. jula
6

Dani Beča u Sarajevu donose atmosferu Donauinselfesta i inovativne projekte

Klix.ba
U Sarajevu će se od 2. do 4. jula 2018. godine u organizaciji Grada Beča i Grada Sarajeva te predstavništva Eurocomm-PR Sarajevo, održati "Dani Beča".

Riječ je o manifestaciji koja će Sarajevu donijeti dašak bečke ljetne svakodnevice, ali i inovativne projekte zbog kojih je Beč već deveti put zaredom proglašen gradom s najboljim kvalitetom života u svijetu.

Grad Beč svoja iskustva i znanja u vidu pozitivnih praksi nudi na međunarodnoj sceni. Zbog toga nam po treći put dolazi u Sarajevo gdje će se nastaviti postojeći konstruktivni dijalog.

Otvorenje "Dana Beča" 2. jula 2018., donijet će nam atmosferu Donauinselfesta, najvećeg muzičkog festivala na otvorenom u Evropi sa besplatnim ulazom, gdje će ovogodišnji pobjednik takmičarskog dijela DJ Febration pokazati zašto je proglašen mladom muzičkom nadom u Austriji.

Glavni dio "Dana Beča" je dvodnevna konferencija u hotelu "Evropa" na kojoj će stručnjaci oba grada razmijeniti svoja iskustva iz inovativnih projekata pametnog planiranja gradova o temama kao što su: smart city strategije, urbana mobilnost, voda, energija, inovacije i pametna rješenja u radu jedinica lokalne samouprave.

U okviru boravka Bečlija u Sarajevu bit će upriličena primopredaja vatrogasnog vozila bečke vatrogasne brigade Vatrogasnom društvu Alipašin most. Radi se o nastavku više od deset godina duge saradnje između vatrogasne brigade Beča i Sarajeva te Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo.