{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Današnji razgovori o reformi policije bez ikakvih zaključaka i dogovora

F
24.2.2007. u 18:44
0
0
Današnji razgovori o reformi policije bez ikakvih zaključaka i dogovora
0
Današnji razgovori o reformi policije bez ikakvih zaključaka i dogovora
U Uredu visokog predstavnika u Sarajevu danas je održan sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka o reformi policije u BiH.
Kako je saopćeno novinarima nakon sastanka danas nisu doneseni nikakvi zaključci i razmatran je izvještaj Direkcije o reformi policije.

- Sve su strane iznosile svoje prijedloge i nismo ništa zaključivali, a ni dogovarali. Jednostavno, iznosili smo mišljenja vezano za ovaj izvještaj. Razgovori će svakako biti nastavljeni, a, kada, to zavisi od lidera političkih stranaka i OHR-a. Također i svi učesnici današnjeg sastanka iskazali su potrebu da se razgovori nastave, kazao je novinarima, pri izlasku iz OHR-a , Šefik Džaferović, potpredjednik SDA.

Kako je izjavio potpredsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, razgovarano je o pitanjima koja koče čitav proces reforme policije, odnosno zakonodavnom okviru, ministarskom odboru, budžetu policije i političkim ovlaštenjima, dok je član Predsjedništva HDZ-a BiH Bariša Čolak današnji razgovor okarakterizirao više ekspertnim nego političkim.

- Mi smo danas razgovarali više ekspertno, a manje politički i mislim da je razgovor bio koristan. Međutim, mislim da bi kod političkih partija trebalo promijeniti to da na sastanak ne dolaze sa unaprijed nekakvim „ukopanim“ stavovima. Također smatram i da svi moramo pokazati veću fleksibilnost kako bi se došlo do rješenja, kazao je Čolak.

Na sastanku u OHR-u, koji je održan na poziv visokog predstavnika Christiana Schwarza-Schillinga, bili su prisutni Stanislav Čađo iz SNSD-a, Vinko Radovanović iz PDP-a, Šefik Džaferović iz SDA, Martin Raguž iz HDZ-a 1990, Bariša Čolak iz HDZ-a BiH, te predstavnik Stranke za BiH Sejfudin Hodžić.

Neposredno prije dolaska stranačkih predstavnika na sastanak kod visokog predstavnika u OHR-u su boravili ambasador SAD-a u BiH Douglas McElhaney i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: