{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas zasjedanje o entitetskom ombudsmanu

F
11.3.2009. u 11:00
0
0
Danas zasjedanje o entitetskom ombudsmanu
0
Danas zasjedanje o entitetskom ombudsmanu
Narodna skupštine Republike Srpske (RS) razmatrat će danas u nastavku zasjedanja u Banjoj Luci Nacrt zakona o prestanku funkcionisanja institucije Ombudsmana RS-a.
Prije toga poslanici će se izjasniti o Prijedlogu zakona o zapošljavanju stranih državljana i osoba bez državljanstva, te prijedlozima zakona o banjama, o zaštiti zdravlja bilja u RS-u i o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Bit će riječi o nacrtima zakona o vinu i rakiji, o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, te o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, koje su predložili poslanici PDP-a.

Poslanici su sinoć usvojili paket amandmana na Ustav RS-a, protiv kojih su glasali poslanici iz reda bošnjačkih stranaka i najavili da će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a staviti veto na amandmane.

Prije izjašnjavanja nadležni odbor povukao je amandman koji govori o prijenosu nadležnosti sa RS-a na nivo BiH.

Osnovna zamjerka bošnjačkih poslanika odnosi se na činjenicu da u amandmanu koji definira Banju Luku kao glavni grad RS-a nije ugrađen i stav koji govori o zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima vlasti najvećeg grada RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: