Slijedi pogoršanje
42

Danas uživajte u suncu, već od sutra dolazi velika promjena vremena

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u planinskim područjima, kao i ponegdje na jugu Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka iznosit će od 22 do 28 stepeni. U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

U nedjelju se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka će biti od 14 do 20, na sjeveru do 22, a dnevna od 19 do 25, na sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

U utorak nas također očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

U srijedu će također biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalnim pljuskovi su moguću na jugu i jugozapadu zemlje. U ostatku dana širom zemlje lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 18 do 24 stepeni.