Vremenska prognoza
18

Danas uživajte u suncu i vedrini jer već od sutra nas očekuje ponovo kiša

Klix.ba
Danas uživajte u suncu i vedrini jer od sutra kreće nova promjena vremena. Oblačno vrijeme s kišom obilježit će i vikend. Temperature neće biti niske, ali će vremenske prilike zahtijevati nešto topliju odjeću i kišobrane.

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Padavine će biti slabijeg intenziteta. U Bosni se smanjenje oblačnosti očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U petak će u našoj zemlji također biti pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepeni.

U subotu će u Hercegovini biti sunačanije, no u Bosni i dalje pretežno oblačno. Dok se u drugoj polovini dana očekuju pljuskovi i grmljavina na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U nedjelju nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, u Krajini do 12 stepeni.