Dođite na utrku!
0

Danas utrka "Giro di Sarajevo"

Sarajevo-x.com
Po prvi put na ulicama glavnog grada BiH održat će se rekreativna biciklistička utrka. Radi se o utrci "Giro di Sarajevo" koju organizuje neformalna grupa građana. Organizacioni odbor utrke poziva sve građane da im se pridruže danas u 17.00 sati na startu ispred hotela Terme na Ilidži.

Utrka "Giro di Sarajevo" je manifestacija, koja neće imati takmičarski karakter, a za cilj ima da poboljša saobraćajne uslove u gradu Sarajevu u korist biciklista, sugrađana i svih onih koji posjećuju glavni grad.

"Zahvaljujemo se svima, MUP-u KS, Ministarstvu saobraćaja KS, Gradskoj upravi, pokroviteljima, sponzorima, medijima i prijateljima koji su pomogli da Giro bude organiziran na ovako visokom nivou. Hvala svima što su prepoznali naše dobre i pozitivne namjere. Još jednom pozivamo sviju da dođu na start do 16:45, ili da nam se priključe na priključnim punktovima, da se svi sjajno zabavimo i da pokažemo da su biciklisti jedna pozitivna sila u Sarajevu, koja je sposobna donijeti promjene za boljitak svih njegovih građana", rekao je za naš portal Nisad Selimović, član organizacionog odbora utrke "Giro di Sarajevo".

Utrka je otvorenog tipa, a učesnici mogu biti svi zainteresovani koji imaju bicikl. Djeci do 12 godina starosti nije dozvoljeno učestvovanje u utrci iz sigurnosnih razloga.

Dionica dvosatne manifestacije u dužini od 15 km ići će glavnim gradskim saobraćajnicama od Ilidže do Vijećnice i nazad do Vilsonovog šetališta.

Start utrke predviđen je danas, 20. jula u 17.00 sati od hotela Terme na Ilidži, dok je cilj na Mostu Ars Aevi.