{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas utrka "Giro di Sarajevo"

S
20.7.2008. u 10:00
0
2
Danas utrka "Giro di Sarajevo"
0
Po prvi put na ulicama glavnog grada BiH održat će se rekreativna biciklistička utrka. Radi se o utrci "Giro di Sarajevo" koju organizuje neformalna grupa građana. Organizacioni odbor utrke poziva sve građane da im se pridruže danas u 17.00 sati na startu ispred hotela Terme na Ilidži.


Utrka "Giro di Sarajevo" je manifestacija, koja neće imati takmičarski karakter, a za cilj ima da poboljša saobraćajne uslove u gradu Sarajevu u korist biciklista, sugrađana i svih onih koji posjećuju glavni grad.

"Zahvaljujemo se svima, MUP-u KS, Ministarstvu saobraćaja KS, Gradskoj upravi, pokroviteljima, sponzorima, medijima i prijateljima koji su pomogli da Giro bude organiziran na ovako visokom nivou. Hvala svima što su prepoznali naše dobre i pozitivne namjere. Još jednom pozivamo sviju da dođu na start do 16:45, ili da nam se priključe na priključnim punktovima, da se svi sjajno zabavimo i da pokažemo da su biciklisti jedna pozitivna sila u Sarajevu, koja je sposobna donijeti promjene za boljitak svih njegovih građana", rekao je za naš portal Nisad Selimović, član organizacionog odbora utrke "Giro di Sarajevo".

Utrka je otvorenog tipa, a učesnici mogu biti svi zainteresovani koji imaju bicikl. Djeci do 12 godina starosti nije dozvoljeno učestvovanje u utrci iz sigurnosnih razloga.

Dionica dvosatne manifestacije u dužini od 15 km ići će glavnim gradskim saobraćajnicama od Ilidže do Vijećnice i nazad do Vilsonovog šetališta.

Start utrke predviđen je danas, 20. jula u 17.00 sati od hotela Terme na Ilidži, dok je cilj na Mostu Ars Aevi.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: