Parlament BiH
1

Danas sjednice Komisije za odbranu i sigurnost, na dnevnom redu povjerljivi dokumenti

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za odbranu i sigurnost BiH danas će u Sarajevu održati dvije sjednice. Na dnevnom redu nalazi se između ostalog i pet dokumenata s oznakom "povjerljivo".

Pred članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost naći će se dva izvještaja s oznakom "povjerljivo" i to od 26. novembra 2019. godine i 5. novembra 2018. godine, kao i tri informacije, također s oznakom "povjerljivo", a koje su komisiji upućene 14. januara 2019. godine, 5. augusta 2018. godine i 12. jula 2018. godine.

Što se tiče druge sjednice, na dnevnom redu naći će se razmatranje zastupničke inicijative Predraga Kojovića kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da uradi analizu propusnosti državne granice BiH i opremljenosti Granične policije BiH za bolju kontrolu državne granice.

Članovi komisije razmatrat će Izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu i Izvještaj o realizaciji izdatih isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu. Predlagač ove tačke je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Druge tačke su Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2018. godinu, Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana PSBiH za 2018. godinu, Izvještaj o radu za 2018. godinu i Plan rada Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2019. godinu.

Članovi Komisije za odbranu i sigurnost su Asim Sarajlić, Borjana Krišto, Dušanka Majkić, Sanja Vulić, Dženan Đonlagić, Dragan Mektić, Šemsudin Mehmedović, Sredoje Nović, Marina Pendeš, Amir Fazlić, Zukan Helez i Bariša Čolak.