BiH
0

Danas sjednica Vlade FBIH

FENA
U Sarajevu će danas biti održana sjednica Vlade Federacije BiH.

Na dnevnom redu sjednice su nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dospjelih a nenaplaćenih doprinosa za socijalno osiguranje i o dopunama Zakona o Poreskoj upravi FBiH.

Poslanici će danas razgovarati i o Prijedlogu odluke o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine te o Izvještaju o realizaciji Plana privatizacije i Programa rada Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu s Prijedlogom zaključaka te Finansijski izvještaj Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2008. godinu.

Planirano je i razmatranje razrješenja člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine te o Prijedloga odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, ali i o Informaciji o poduzetim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva kao odgovora na potencijalnu pojavu oboljenja od gripe A (H1N1), javnozdravstvenog problema od međunarodnog značaja i osiguranju potrebnih finansijskih sredstava za interventnu nabavku antiviralnih lijekova (oseltamivir i zanamivir) s Prijedlogom zaključaka.