{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Vlade FBiH

F
15.4.2008. u 07:35
0
0
Danas sjednica Vlade FBiH
0
Danas sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu trebala bi razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica.
Na predloženom dnevnom redu je i izvještaj o radu Vlade Federacije BiH.

Predviđeno je izjašnjavanje o Prijedlogu politike privatizacije u Federaciji BiH, Prijedlogu programa javnih investicija u Federaciji BiH u periodu 2008. -2010. godina i Programu javnih investicija od sredstava dobijenih od privatizacije.

Vlada Federacije BiH treba razmatrati Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Projekt organizaciono, kadrovsko i materijalno-tehničko jačanje policijskih snaga u borbi protiv organiziranog kriminala.

Među 33 tačke predloženog dnevnog reda 52. sjednice Vlade FBiH je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi - ''Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranje industrije i rudarstva" utvrđenih u budžetu FBiH za 2008. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije.

Vlada se treba izjasniti o nekoliko izvještaja među kojima o analizi trase koridora V-C, Mostar sjever-južna granica BiH, s aspekta zaštite kulturno-historijske i prirodne baštine BiH, zatim o izvršenju finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti i o izvještaju o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2007. godinu.

Pred Vladom će se naći i informacija o aktivnostima vezanim za projekt izgradnje Jonsko-jadranskog gasovoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: