{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Vijeća ministara BiH

F
14.5.2009. u 06:00
0
0
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
0
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na 87. sjednici zakazanoj za danas razmatrati Izvještaj o realizaciji Programa rada Vijeća za prvo tromjesečje 2009. godine.
Na dnevnom redu današnje sjednice je i više nacrta zakona, i odluka, među kojima, Nacrt zakona o protivminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini, nacrti odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora i Prijedlog odluke o zabrani registracije, uvoza i prometa aktivnih materija i fitofarmaceutskih sredstava koja sadrže aktivne materije čiji je promet, odnosno upotreba, u Evropskoj uniji zabranjena.

Planirano je i razmatranje Informacije o održanoj Regionalnoj konferenciji visokog nivoa pod nazivom „Promoviranje vladavine zakona i ljudske sigurnosti u jugoistočnoj Evropi“ i Informacije o aktivnostima Ministarstva civilnih poslova na izradi i donošenju Pravilnika o korištenju akademskih titula, te sticanju naučnih i stručnih zvanja na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini

Članovi Vijeća ministara BiH razmatrat će Informaciju o radu Komisije za kupovinu objekta za potrebe Ambasade i Misije BiH pri EU u Briselu, te kvartalni izvještaj o radu Ureda koordinatora za reformu javne uprave i kvartalni izvještaj o napretku - praćenje implementacije Akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave u BiH, kao i Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika Bosne i Hercegovine u operacijama podrške miru

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Finansijski izvještaj o pripremi i organizaciji Crans Montana Foruma, održanog u Bosni i Hercegovini u oktobru 2008. godine, te Izvještaj o stanju trgovine ljudima i ilegalne imigracije u Bosni i Hercegovini kao i Izvještaj o provođenju Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne imigracije u Bosni i Hercegovini za 2008. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: