{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Vijeća ministara BiH

F
7.5.2009. u 08:21
0
1
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
0
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
U Sarajevu će danas biti održana 86. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Na dnevnom redu sjednice predviđeno je razmatranje Prijedloga sporazuma između BiH i RS o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama, Prijedlog sporazuma između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Federalnog ministarstva evropskih i međunarodnih poslova Republike Austrije o saradnji u oblasti razvoja, Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Islamske Republike Iran te Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Kraljevine Danske o razvojnoj saradnji.

Dnevnim redom današnje sjednice predviđeno razmatranje Prijedloga sporazuma o izmjeni Sporazuma između BiH, FBiH i RS o prijenosu nadležnosti i nastavku finansiranja i rada Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih lica i izbjeglica u skladu s članom XVI Aneksa VII Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Na obimnom dnevnom redu naći će se i nacrti odluka o ratifikaciji šest međunarodnih ugovora, Prijedlog odluke o imenovanju Odbora za nadzor realizacije Projekta Koridor Vc I Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Komisije za državnu imovinu te Informacija o preduzetim radnjama i mjerama po Zaključku Doma naroda PS BiH.

Ministri će razgovarati o Informaciji o dugovanju BiH za članstvo u Međuvladinoj organizaciji za međunarodni željeznički transport - OTIF-u za period 1989.-1992. godine, Informaciji o parničnom postupku, Informaciji o zakazanoj Javnoj raspravi pred Evropskim sudom za ljudska prava za 3.6.2009. godine u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH, Informaciji o izvršenju zaključaka Predstavničkog doma PSBiH te Dokumentu za diskusiju na prvom sastanku Privremenog pod-odbora za trgovinu, industriju, carine, poreze i saradnju s drugim zemljama kandidatima i sektorskom sastanku RPM-a.

Među tačkama današnjeg dnevnom reda su Izvještaji o radu za 2008. godinu osam institucija, te obavijest Ministarstva civilnih poslova u vezi s Odlukom Kluba delegata bošnjačkog naroda Parlamenta Federacije BiH povodom zaključivanja Ugovora BiH i Crne Gore o dvojnom državljanstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: