BiH
0

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH danas će na 85. sjednici, između ostalog, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu sjednice je i niz prijedloga sporazuma, među kojima - Prijedlog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama, te Prijedlog sporazuma između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Federalnog ministarstva evropskih i međunarodnih poslova Republike Austrije o saradnji u oblasti razvoja

Na sjednici će biti razmatrani i Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, kao i Prijedlog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Kako je planirano, Vijeće ministara BiH će se očitovati o Nacrtu osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Kraljevine Danske o razvojnoj saradnji, a na dnevnom redu je i više odluka o ratifikaciji ranije potpisanih međunarodnih ugovora, uključujući i prijedloge odluka o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu i odobravanju strukture rashoda za više državnih agencija.

Između ostalog, Vijeće će razmatrati Prijedlog rješenja o imenovanju članova Radne grupe za popis imovine te Informaciju o proizvodnji i prometu oružja i vojne opreme.