BiH
0

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine. Predviđeno je i razmatranje Informacije o aktivnostima u vezi s prijemom BiH u Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Mišljenje povodom Informacije o zahtjevu za dostavljanje podataka zaposlenih u Ministarstvu sigurnosti BiH o njihovom posjedovanju dvojnog ili višestrukog državljanstva kao i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava na ime kolektivnog osiguranja pripadnika Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati Prijedlog odluke o imenovanju Vijeća za sport BiH; Informaciju u vezi s implementacijom Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kao i Informaciju u vezi s primjenom Zakona o primjeni određenih privremenih mjera radi efikasnog provođenja mandata Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju te drugih međunarodnih restriktivnih mjera.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o praćenju rezidua određenih materija u živim životinjama i proizvodima životinjskog porijekla te Prijedlog odluke o zabrani uvoza određenih pošiljki radi sprečavanja unosa u BiH atipične kuge živine – njukastl bolesti.