{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
6.9.2007. u 09:55
0
0
Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini.
Predviđeno je i razmatranje u drugom čitanju Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o upravnom postupku, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona u upravnim sporovima BiH te Prijedloga zakona o besplatnoj pravnoj pomoći u građanskim sporovima.

U drugom čitanju bi trebao biti razmatran i Prijedlog zakona o zaštiti planova rasporeda integralnih kola.

Poslanici bi u prvom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o carinskoj tarifi i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici.

Također, trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Predstavnički dom bi se trebao izjasniti o zahtjevu Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o carinskoj tarifi BiH razmatra po hitnom postupku, kao i o zahtjevu Komisije za vanjsku trgovinu i carine da se po istoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o primjeni Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2006. godinu kao i razmatranje Izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji za 2006.godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: