{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Predsjedništva BiH

F
8.2.2006. u 12:14
0
0
Danas sjednica Predsjedništva BiH
0
Danas sjednica Predsjedništva BiH
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatraće prijedlog plana posjeta Predsjedništva BiH u 2006. godini i plan posjeta čelnika stranih država Bosni i Hercegovini u 2006. godini.
Biće riječi i o Prijedlogu odluke o davanju agremana ambasadorima Srbije i Crne Gore i Švicarske Konfederacije i Prijedlogu odluke o odobravanju izgleda zastava i obilježja pukovnija pješaštva u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo će razmatrati dokument Sigurnosna politika Bosne i Hercegovine i Prijedlog za upućivanje pripadnika policije Bosne i Hercegovine u operaciju potpore miru UN-a u Sudanu. Tu su i prijedlozi odluka o: pristupanju Bosne i Hercegovine Ugovoru o intelektualnom vlasništvu za integrirana kola; te prihvatanju: Sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i Republike Indije; Trgovinskog sporazuma između BiH i Hašemitske Kraljevine Jordan; Memoranduma o razumijevanju između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj; Kreditnog sporazuma između BiH, Federacije BiH i Republike Srpske i Export-import banke Republike Koreje (Vladina agencija EDCF)-Projekt modernizacije bolnica.

Predsjedništvo BiH će razmatrati i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Okvirnog kreditnog sporazuma F/P 1520 između BiH i Razvojne banke Vijeća Europe te Sporazuma o uspostavi željezničke mreže velikih mogućnosti u jugoistočnoj Europi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: