BiH
0

Danas sjednica Komisije za državnu imovinu

SRNA
Komisija za državnu imovinu danas bi u Sarajevu trebalo da dogovori dalje korake na izradi nacrta zakona o državnoj imovini te da utvrdi izvještaj o radu koji će biti upućen Savjetu ministara BiH, potvrdio je Srni predsjednik Komisije Zvonimir Kutleša.

Prema njegovim riječima, postoji prijedlog da se izabere radna grupa za izradu nacrta zakona o državnoj imovini koju bi činila tri ili četiri člana Komisije.

"Radna grupa bi bila zadužena da izradi nacrt zakona imajući u vidu dosadašnjih pet varijanti i postojeći politički ambijent", objasnio je juče Kulteša izrazivši uvjerenje da se ovaj posao može brzo završiti.

"Sve je pitanje političke volje i u svakom momentu može doći do popuštanja od ranijih stavova", smatra Kulteša.

On je dodao da bi na sjednici Komisije trebalo da bude razmotreno i nekoliko zahtjeva o izuzimanju od zabrane raspolaganja državnom imovinom.

"Moraćemo inače te zahtjeve početi rješavati, možda malo intenzivnije jer ih se nakupilo, već ih ima oko 240", istakao je predsjednik Komisije za državnu imovinu i dodao da je potrebno što brže riješiti one slučajeve u kojima nema spora.

Kutleša očekuje da će na osnovu izvještaja o radu Komisije za državnu imovinu Savjet ministara donijeti određene zaključke.

Član Komisije iz Republike Srpske (RS) Nikola Kovačević rekao je Srni da ne očekuje da će se danas desiti nešto spektakularno.

"Razmatraćemo izvještaj predsjedavajućeg Kutleše o radu Komisije od njenog osnivanja, odnosno u protekle dvije godine, kao i dalje aktivnosti na izradi zakona o podjeli imovine", precizirao je Kovačević.

On smatra da se ništa posebno ne može desiti, jer nema nijedne verzije zakona o kojoj bi se moglo raspravljati, tako da će razgovori ići ka postizanju dogovora šta dalje činiti da bi taj posao bio završen.

Kovačević je precizirao da je izvještaj dostavljen svim članovima Komisije i da su u njemu navedeni statistički podaci o sjednicama i raznim verzijama zakona, bez ulaženja u suštinu tih prijedloga o kojim se raspravljalo.

Sjednica Komisije zakazana je za 12 sati u zgradi državnih insitutcija.