{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Doma naroda PSBiH

F
15.5.2008. u 08:23
0
0
Danas sjednica Doma naroda PSBiH
0
Danas sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas poslijepodne trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog okvirnog zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.
Predviđeno je i razmatranje u prvom čitanju Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH kao i Prijedloga zakona o Agenciji za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Delegati bi trebali razmatrati i Informaciju o stanju sigurnosti u BiH u 2007. godini te Informaciju o radu Tužilaštava BiH za prošlu godinu.

Trebali bi biti razmatrani i Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za prošlu godinu, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Komisije za zaštitu podataka za 2007. godinu; Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi u 2007. godini kao i Izvještaj o radu i finasijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za prošlu godinu.

Kako je najavljeno iz PSBiH, postoji mogućnost da još neke tačke budu uvrštene u dnevni red.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: