BiH
0

Danas sjednica Doma naroda PSBiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za ponedjeljak trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

U drugom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakon? o upotrebi i zaštiti naziva BiH.

Predviđeno je razmatranje principa Prijedloga zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Delegati bi, između ostalog, trebali razmatrati i principe Prijedloga okvirnog zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH, te Prijedloga okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Odluka Predsjedništva BiH o utvrđivanju kandidata za generalske pozicije u Oružanim snagama BiH radi potvrđivanja, kao i Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2007. godini.