BiH
0

Danas sjednica Doma naroda PSBiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održat će danas 6. sjednicu u Sarajevu, na čijem su dnevnom redu 22 tačke.

Među njima su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o službi u Oružanim snagama BiH (prvo čitanje), Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama BiH (prvo čitanje), Izvještaj Predsjedništva BiH o donesenim odlukama o pomilovanju za 2006. godinu, Godišnji izvještaj Visokoga sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Izvještaj o poslovanju Ureda za reviziju institucija BiH za 2006. godinu.

Na dnevnom redu je i davanje suglasnosti za ratifikacije sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije – za suradnju na polju odbrane i Vlade Republike Hrvatske – o suradnji u nadzoru državne granice, te davanje suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o uspostavljanju željezničke mreže velikih mogućnosti u jugoistočnoj Evropi, kao i davanje suglasnosti za ratifikaciju sporazuma između BiH i Sjevernoatlantske organizacije (NATO-a) – o sigurnosti informacija.

Za dnevni red je predviđeno i imenovanje triju delegata iz Doma naroda u Interresornu radnu grupu za pripremu teksta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona (Izbornog zakona BiH, Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Zakona o finansiranju političkih stranaka).