{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sjednica Doma naroda FBiH, prva nakon ljetnje pauze

F
9.10.2008. u 08:28
0
2
Danas sjednica Doma naroda FBiH, prva nakon ljetnje pauze
0
Danas sjednica Doma naroda FBiH, prva nakon ljetnje pauze
Predsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta Stjepan Krešić sazvao je za danas u Sarajevu sjednicu koja treba da počne u 10 sati, prvu otkako je u ovom visokom federalnom zakonodavnom tijelu krajem jula proglašena ljetnja pauza.
Sekretar Izmir Hadžiavdić obrazložio je Feni ovo pauziranje duže od dva mjeseca: prvo kao redovni godišnji odmor delegata u augustu, a za septembar, inače neuobičajeni period za odmor u Parlamentu, kazao da se podudario s jednomjesečnom predizbornom kampanjom uoči netom održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

«Nismo željeli da se parlamentarna govornica koristi za predizbornu kampanju», kazao je, želeći da objasni zašto su sjednice Doma naroda izostale u septembru koji je nerijetko živ period u radu Parlamenta.

Sljedeće, prema Hadžiavdiću veoma važno obrazloženje za neobično dugu pauzu je što nijedan važan zakon, kako je rekao, ne čeka (uslovljeno) na izjašnjavanje delegata Doma naroda. Krajem jula, tokom nekoliko zasjedanja završeno je više predviđenih projekata, dodao je.

U najavljenom dnevnom redu za današnju sjednicu su između ostalih tačaka Nacrt zakona o sukobu interesa u Federaciji i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena. Ovaj drugi tekst upućen je u proceduru po hitnom postupku.

Nacrt zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima te više drugih izmjena postojeće legislative također su kandidirani za dnevni red.

Drugi Dom u Parlamentu Federacije BiH, Predstavnički, imao je u septembru jednu sjednicu nakon avgustovske pauze. Zbog izuzetno obimnog dnevnog reda, nije mogla biti završena u jednom danu.

Kako dosad nije zakazivan njen nastavak, ispostavilo se da je i to ostavljeno za postizborni period.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: