|

Danas sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU

Danas sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU
10
Er. M.
7.11.2019. u 08:12
5
komentara
10

dijeljenja
Danas sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Četvrti sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Europske unije i Bosne i Hercegovine bit će održan danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Sastankom će kopredsjedavati Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije i Michela Matuella, šefica Odjela za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu u Općoj upravi Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju.

Razgovarat će o provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u oblastima pravde, slobode i sigurnosti, trgovine, industrije, carina i oporezivanja, poljoprivrede i ribarstva, unutarnjeg tržišta i konkurencije, transporta, energije, okoliša, inovacija i socijalne politike.

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje je jedno od zajedničkih tijela EU i BiH uspostavljenih u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, a u svrhu praćenja njegove provedbe.

Sastanci Odbora za stabilizaciju i pridruživanje se, u pravilu, održavaju godišnje, a prethode ciklusima sastanaka pododbora za stabilizaciju i pridruživanje.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...