{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas sastanak o reformi policijskih struktura u BiH

N
17.8.2005. u 06:40
0
0
Danas sastanak o reformi policijskih struktura u BiH
0
Danas sastanak o reformi policijskih struktura u BiH
Na Mrakovici će se danas, s početkom u 11 sati, održati sastanak posvećen pitanjima reforme policijskih struktura u Bosni i Hercegovini.
Na sastanku, koji je zakazao premijer Republike Srpske Pero Bukejlović, Vijeće ministara BiH predstavljat će predsjedavajući tog vijeća Adnan Terzić, ministar sigurnosti Bariša Čolak i direktor SIPA-e Sredoje Nović, dok će u ime Vlade Federacije BiH sastanku nazočiti federalni ministar unutrašnjih poslova Mevludin Halilović.

Uz premijera Bukejlovića, u delegaciji Vlade Republike Srpske koje će prisustvovati današnjem sastanku su još ministar unutarnjih poslova RS-a Darko Matijašević i ministrica financija RS-a Svetlana Cenić.

U saopštenju koje je uoči sastanka upućeno iz Ureda visokog predstavnika naglašava se da je pred bh. dužnosnicima jasan izbor - ili će pokazati liderske kvalitete i suočiti se s teškim odlukama koje je potrebno donijeti kako bi ova zemlja ostvarila napredak, ili te odluke neće donijeti pa će se zbog toga morati suočiti s posljedicama koje će snositi oni osobno, ali i BiH u cjelini.

"Bosna i Hercegovina mora do kraja septembra postići dogovor o reformi policije ukoliko želi da prije desete godišnjice Daytonskog sporazuma, u novembru 2005., ispuni sve uslove za ove ključne pregovore i dobije šansu da sustigne svoje najbliže susjede - Hrvatsku i Srbiju i Crnu Goru", ističu iz OHR-a i napominju da će put BiH prema Evropi biti blokiran sve dok bh. političari ne budu spremni provesti reforme koje su u skladu s ovim uslovima.

Inače, OHR neće prisustvovati ovim pregovorima, ali je, kako kažu, spreman pružiti tehničku pomoć po pozivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: