{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH

F
FENA
5.1.2009. u 07:09
0
2
Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH
0
Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će danas u Sarajevu održati redovnu sjednicu.
Prijedlogom dnevnog reda planirano je utvrđivanje termina posjete predsjednika Republike Makedonije Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za period 1. januar - 30. septembar prošle godine, održavanje konferencije "Atlantic Policy Advisory Group (APAG) EAPC u BiH" u junu 2009. godine, te Izvještaj s konferencije na kojoj je potpisana Konvencija o zabrani kasetne municije - Oslo 3. decembar prošle godine.

Na dnevnom redu trebao bi se naći i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u pogledu Jadranskog prekograničnog programa saradnje u okviru IPA instrumenta za pretpristupnu pomoć, Kreditni sporazum između BiH koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora i Kraljevine Španije koju predstavlja Ured Kreditnog instituta, koji se odnosi na finansiranje sistema otpadnih voda u općinama Fojnica, Prnjavor, Široki Brijeg i vodoopskrbe u općini Ljubuški.

Predviđeno je i izjašnjavanje o Prijedlogu odluke o angažiranju Oružanih snaga BiH za potrebe pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodne i druge katastrofe i nesreće, Prijedlogu odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u Misiju Snage međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamsku Republiku Afganistan te Informaciji o uspostavljanju video linka između Operativnog centra za komandu i kontrolu u Oružanim snagama BiH i zgrade Predsjedništva BiH.

Sjedi gdje si!

05.01.2009. u 07:56
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: