{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH

F
15.3.2007. u 11:12
0
0
Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH
0
Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o visokom obrazovanju u BiH, sa izvještajem Ustavnopravne komisije.
Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj graničnoj službi BiH, te Prijedlog zakona o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u BiH.

U prvom čitanju bit će razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama BiH, čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković.

Predviđeno je i razmatranje dvadesetak zakona koje je na privremenoj osnovi proglasio visoki predstavnik, a koji još uvijek nisu usvojeni u Predstavničkom domu. Članovi Kolegija Doma su uputili zahtjev da se ti zakoni razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnim redu je i izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o prijedlogu zaključka poslanika Zlatka Lagumdžije u vezi sa izradom mape puta za povratak tzv. alžirske grupe iz Gvantanama, kao i izvještaji o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju te Ureda za razmatranje žalbi za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje tri člana iz Predstavničkog doma u 'ad hoc' komisiju za provođenje procedure imenovanja Ombudsmena BiH.

Na početku današnje sjednice svečanu izjavu su položili novi poslanici Velimir Jukić i Slavko Matić koji su u poslaničkim klupama zamijenili Dragana Vrankića i Borjanu Krišto kojima je prestao poslanički mandat zbog imenovanja na nove dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: