{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH

F
15.3.2007. u 11:12
0
0
Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH
0
Danas razmatranje Prijedloga zakona o visokom obrazovanju u BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o visokom obrazovanju u BiH, sa izvještajem Ustavnopravne komisije.
Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj graničnoj službi BiH, te Prijedlog zakona o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u BiH.

U prvom čitanju bit će razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama BiH, čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković.

Predviđeno je i razmatranje dvadesetak zakona koje je na privremenoj osnovi proglasio visoki predstavnik, a koji još uvijek nisu usvojeni u Predstavničkom domu. Članovi Kolegija Doma su uputili zahtjev da se ti zakoni razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnim redu je i izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o prijedlogu zaključka poslanika Zlatka Lagumdžije u vezi sa izradom mape puta za povratak tzv. alžirske grupe iz Gvantanama, kao i izvještaji o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju te Ureda za razmatranje žalbi za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje tri člana iz Predstavničkog doma u 'ad hoc' komisiju za provođenje procedure imenovanja Ombudsmena BiH.

Na početku današnje sjednice svečanu izjavu su položili novi poslanici Velimir Jukić i Slavko Matić koji su u poslaničkim klupama zamijenili Dragana Vrankića i Borjanu Krišto kojima je prestao poslanički mandat zbog imenovanja na nove dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: