BiH
0

Danas razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je razmatranje u drugom čitanju i Prijedloga zakona o internoj reviziji u institucijama BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH; Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu s Izvještajem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH te Zakona o policijskim službenicima BiH.

Bit će razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o carinskoj politici i Zakona o akcizama u BiH čiji je predlagač Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o policijskoj strukturi u BiH čiji su predlagači poslanici Drago Kalabić i Branko Dokić, s mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Vijeću ministara BiH koji je predložio poslanik Drago Kalabić i Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović, s mišljenjem Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Poslanici bi u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina, a u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH.

U prvom čitanju bit će razmatran Prijedlog kodeksa ponašanja za poslanike i delegate, a predviđeno je i razmatranje Prijedloga Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH koje je predložila Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Na dnevnom redu je i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV servisa BiH iz bošnjačkog naroda; Izvještaj o radu i poslovanju Javnog radio-televizijskog servisa BiH, s Izvještajem o radu Upravnog odbora; Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji BHRT za 2005. i 2006. godinu.

Poslanici bi trebali razmatrati i Zbirni izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2006., s prijedlogom zaključaka i preporuka te Informaciju o neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet droga u BiH u 2005. i 2006. godini, s tendencijama za prvih šest mjeseci 2007. godine.