{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama BiH

F
12.12.2007. u 10:50
0
0
Danas razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama BiH
0
Danas razmatranje Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.
Predviđeno je razmatranje u drugom čitanju i Prijedloga zakona o internoj reviziji u institucijama BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH; Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu s Izvještajem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH te Zakona o policijskim službenicima BiH.

Bit će razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o carinskoj politici i Zakona o akcizama u BiH čiji je predlagač Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o policijskoj strukturi u BiH čiji su predlagači poslanici Drago Kalabić i Branko Dokić, s mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Vijeću ministara BiH koji je predložio poslanik Drago Kalabić i Prijedloga zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović, s mišljenjem Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Poslanici bi u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina, a u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH.

U prvom čitanju bit će razmatran Prijedlog kodeksa ponašanja za poslanike i delegate, a predviđeno je i razmatranje Prijedloga Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH koje je predložila Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

Na dnevnom redu je i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV servisa BiH iz bošnjačkog naroda; Izvještaj o radu i poslovanju Javnog radio-televizijskog servisa BiH, s Izvještajem o radu Upravnog odbora; Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji BHRT za 2005. i 2006. godinu.

Poslanici bi trebali razmatrati i Zbirni izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2006., s prijedlogom zaključaka i preporuka te Informaciju o neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet droga u BiH u 2005. i 2006. godini, s tendencijama za prvih šest mjeseci 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: