{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas razmatranje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

F
27.3.2006. u 12:21
0
0
Danas razmatranje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH
0
Danas razmatranje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.
Predloženi zakon prošle je sedmice usvojio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Izmjenama se, između ostaloga, predviđa uvođenje pasivne registracije birača, a skraćuje se i izborni period sa 180 na 150 dana.

Predviđeno je i razmatranje u prvom čitanju Prijedloga zakona o primjeni privremenih mjera prema licima koja su optužena a nisu dostupna Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju i licima uključenim u pružanje pomoći licima optuženim od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Delegati bi trebali razmatrati i zahtjev Predstavničkog doma da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Ombudsmenu za ljudska prava BiH razmatra po hitnom postupku, kao i zahtjev Vijeća ministara BiH da se po istoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na dnevnom redu su, između ostaloga, i izvještaji Zajedničke komisije oba doma koja je postigla sporazuma o identičnom tekstu Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2006. godinu kao i zakona o njegovom izvršenju.

Među nekoliko izvještaja koje bi delegati trebalo da razmatraju je i Izvještaj o aktivnostima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za period od 1. juna do 31. decembra 2004. koji je dostavljen kao povjerljiv materijal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: