{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas rasprava o simbolima Republike Srpske

F
11.1.2007. u 11:40
0
0
Danas rasprava o simbolima Republike Srpske
0
Danas rasprava o simbolima Republike Srpske
U Banjoj Luci je počela Šesta sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati Izvještaj sa zajedničke sjednice Odbora za ustavna pitanja i Zakonodavnog odbora s Prijedlogom odluke o obrazovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga rješenja u vezi sa Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o neustavnosti simbola RS-a, grba i himne.
Na dnevnom redu zasjedanja je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima (po hitnom postupku), Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcijskom fondu (po hitnom postupku) i Prijedlog zakona o trgovini.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o zaduživanju, dugu i garancijama RS-a, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane i bezbjednosti na prijedlog grupe poslanika, Nacrt zakona o finansiranju poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti.

Predviđeno je i izjašnjavanje o Izvještaju Komisije za izbor i imenovanje, s Prijedlogom odluke o postupku izbora sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojeg bira Narodna skupština RS-a. Radi se o izboru sudije koji treba da zamjeni preminulog Jovu Rosića.

Sa dnevnog reda povučeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama koji je trebao da se razmatra po hitnom postupku na prijedlog narodnog poslanika Radovana Viškovića, a povučeni su i Izvještaj o izvršenju Budžeta RS-a za 2005. godinu i Izvještaj o izvršenju Budžeta RS-a za prvih šest mjeseci 2006.godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: