Tačno u 15 sati
303

Danas protest ogorčenih građana ispred KCUS-a zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin

D. Be.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Danas su za 15 sati zakazani protesti ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a kao razlog je navedeno odbijanje liječenja djevojčice Nadin Smajlović.

Organizator protesta je Udruženje "Sarajevska raja", a predsjednik Nedim Ramić u izjavi za Klix.ba je kazao da pozivaju sve građane da se okupe ispred KCUS-a i pošalju poruku nezadovoljsta na mirnim protestima za djevojčicu Nadin, ali i svu drugu djecu.

Roditelji su djevojčicu Nadin izmjestili u Tursku na vlastitu odgovornost zbog neophodne terapije, a nakon povratka u Sarajevo nikad nisu dobili odgovor s KCUS-a da li su nabavljeni potrebni lijekovi i da li će terapiju moći dobiti na KCUS-u.

Svoje nezadovoljstvo izrazio je i otac djevojčice Nadin Denis Smajlović koji nam je ogorčeno kazao da njegova kćerka nema terapiju, kao ni adekvatno liječnje.

"Niko nas nije kontaktirao. Poslali smo dopise prema svima, prema Vladi, Kantonu Sarajevo, obdusmenima, UNICEF-u, Ljekarskoj komori i nismo dobili nikakvu povratnu informaciju", kazao je Smajlović.

KCUS je prvobitno odbio potpisati odobrenje za djevojčicino izmještanje.

Planirano je da protesti traju do 16:30 sati.