{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas potvrđivanje Ahmetovića za ministra?

S
24.11.2009. u 08:30
0
4
Danas potvrđivanje Ahmetovića za ministra?
0
Danas potvrđivanje Ahmetovića za ministra?
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra više zakonskih prijedloga, a ukoliko se do početka sjednice ispune potrebni uslovi, moguće je da se na dnevnom redu nađe i potvrđivanje prijedloga predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole Špirića o imenovanju Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti BiH.
Prije početka sjednice Predstavničkog doma biće održana sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, na kojoj će biti razmotren Širićev prijedlog za imenovanje Ahmetovića, a od stava ove komisije zavisi da li će biti predloženo da se u dnevni red uvrsti potvrđivanje njegovog imenovanja za ministra bezbjednosti.

U parlament je ranije stigla sva dokumentacija potrebna za razmatranje imenovanja - odluka Savjeta ministara, potvrde od Centralne izborne komisije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, te ispunjeni propisani obrasci.

Na predloženom dnevnom redu sjednice, između ostalih, nalazi se i Prijedlog zakona o duvanu BiH, kojim se po prvi put u BiH zakonski uređuju proizvodnja i prerada duvana, a pred poslanicima bi u prvom čitanju trebalo da se nađe i prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH, čiju prethodnu verziju Dom naroda početkom oktobra nije prihvatio.

Poslanici bi trebalo da razmotre i izvještaje Kancelarije za reviziju institucija BiH o reviziji institucija BiH za 2008. godinu, te da se izjasne o inicijativi poslanika PDP-a Branka Dokića da Predsjedništvo BiH Predstavničkom domu podnese pismeni i usmeni izvještaj o odnosima sa susjednim državama.

Početak sjednice Predstavničkog doma zakazan je za 10.00 časova, a Komisije za pripremu imenovanja članova Savjeta ministara BiH za 8.30 časova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: