{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću

F
16.8.2011. u 07:58
0
11
Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću
0
Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću
Zijad Turković
Početak suđenja pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Zijad Turković i drugi, zakazan je za danas.
Optužnica tereti Zijada Turkovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i teško ubistvo.

Ista optužnica tereti Sašu Stjepanovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

U optužnici su navadeni i Nijaz Zuban, a tereti se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, Fadil Aljović koji se tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo, Muamer Zahitović koji se tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda i pranje novca te Hilmija Mašović koji se u optužnici tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i iznuda.

Optužnica tereti i Ermina Delića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, Milenka Lakića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo i teško ubistvo, Danijela Planinčića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubistvo i teško ubistvo te Hajrudina Memovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zločinačka organizacija i ubistvo.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Zijad Turković, u periodu od početka 2005. do septembra 2010. godine, organizirao i rukovodio grupom koja je za cilj imala neovlašten promet opojnim drogama (heroin i kokain).

Nadalje, optuženi Turković je, organizirao i rukovodio grupom koja je zajedničkim djelovanjem organizirala, pripremila i pokušala drugog lišiti života na svirep i podmukao način, te eksplozijom izazvala opću opasnost za život i imovinu većeg opsega.

Optuženi Stjepanović, Zuban, Drinić, Zahitović, Mašović, Delić, Lakić, Đurić, Dumanjić, Memović, Aljović, Planinčić i Rajak postali su pripadnici organizirane grupe, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: