{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću

F
16.8.2011. u 07:58
0
11
Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću
0
Danas počinje suđenje Zijadu Turkoviću
Zijad Turković
Početak suđenja pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Zijad Turković i drugi, zakazan je za danas.
Optužnica tereti Zijada Turkovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubistvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i teško ubistvo.

Ista optužnica tereti Sašu Stjepanovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

U optužnici su navadeni i Nijaz Zuban, a tereti se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, Fadil Aljović koji se tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i ubistvo, Muamer Zahitović koji se tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda i pranje novca te Hilmija Mašović koji se u optužnici tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i iznuda.

Optužnica tereti i Ermina Delića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, Milenka Lakića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo i teško ubistvo, Danijela Planinčića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubistvo i teško ubistvo te Hajrudina Memovića za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zločinačka organizacija i ubistvo.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Zijad Turković, u periodu od početka 2005. do septembra 2010. godine, organizirao i rukovodio grupom koja je za cilj imala neovlašten promet opojnim drogama (heroin i kokain).

Nadalje, optuženi Turković je, organizirao i rukovodio grupom koja je zajedničkim djelovanjem organizirala, pripremila i pokušala drugog lišiti života na svirep i podmukao način, te eksplozijom izazvala opću opasnost za život i imovinu većeg opsega.

Optuženi Stjepanović, Zuban, Drinić, Zahitović, Mašović, Delić, Lakić, Đurić, Dumanjić, Memović, Aljović, Planinčić i Rajak postali su pripadnici organizirane grupe, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: