{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas počinje dvodnevni seminar o evropskim integracijama za članove PSBiH

F
14.2.2008. u 12:38
0
0
Danas počinje dvodnevni seminar o evropskim integracijama za članove PSBiH
0
Danas počinje dvodnevni seminar o evropskim integracijama za članove PSBiH
Dvodnevni seminar, koji za članove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine organiziraju Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Evropski politički informativni centar (EPIC) i Delegacija Evropske komisije (EC), počinje danas u Sarajevu.
Seminarom će predsjedavati Halid Genjac, predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom seminara, međunarodni stručnjaci i članovi Delegacije EC-a, govorit će o pitanjima koja utječu na cilj koji Bosna i Hercegovina, kao i cijela regija dijele, a to je bliža integracija s Evropskom unijom. Razgovarat će se o pristupnom statusu država svih zapadnobalkanskih zemalja i o izazovima i odgovornostima s kojima će se suočiti Parlamentarna skupština BiH i Zajednička komisija za EU integracije.

Ovaj seminar dio je programa Misije OSCE-a, koji za cilj ima jačanje državne zakonodavne vlasti, koji se provodi zahvaljujući finansijskoj podršci Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država.

Uz to, predstavnici EPIC-a prezentirat će projekt koji sponzorira Ambasada Velike Britanije, koji za cilj ima promoviranje malih poduzeća u BiH kroz Lisabonsku agendu EU – mehanizam koji stoji iza evropske „ekonomije znanja“, saopćeno je iz OSCE-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: