{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas operisana dva povrijeđena rudara

F
FENA
17.3.2009. u 11:42
0
0
Danas operisana dva povrijeđena rudara
0
Danas operisana dva povrijeđena rudara
Dva od četvorice rudara povrijeđenih u eksploziji metana u Rudniku mrkog uglja Zenica smješteni u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu podvrgnuti su danas operativnom zahvatu, potvrdila je Feni glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.
Riječ je o Naseru Posavljaku (1970.) kojem će ljekari danas operativnim zahvatom skinuti odumrle dijelove kože s obje ruke, vrata i lica, dok će taj zahvat nad Ejubom Halilovićem (1977.) biti urađen na rukama i licu.

Posavljak ima 30 posto opekotina, dok Halilović ima opekotine drugog stepena na kompletnoj lijevoj ruci, desnoj podlaktici, licu i vratu.

Druga dva rudara - Naim Ridžić (1988.) te Senad Ibrahimagić (1961.) trenutno su u dobrom zdravstvenom stanju. Ridžić ima 10 posto opekotina i one su nešto dublje na obje šake, a malo blaže na licu. Ibrahimagić ima opekotine drugog i trećeg stepena, većinom na licu i obje šake.

Sva su četvorica, osim najteže povrijeđenog Mehmeda Dizdarevića (1972.) za kojeg se danas očekuje premještaj na kliniku u Veroni, smješteni na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a.

Rudari su stradali u subotu u eksploziji metana koja se dogodila u jami Stranjani Rudnika mrkog uglja Zenica. Tada je poginuo rudar Almir Babić, a 14 je rudara zadobilo teške i lakše ozljede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: