|

Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku

Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku
0
S
SRNA
13.11.2009. u 08:26
0
komentara
0

dijeljenja
Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, kojim se Sudu BiH omogućava da manje složene predmete ratnih zločina prenese na sud na čijem je području počinjeno krivično djelo.
Izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku predviđeno je da se predmet u fazi istrage može prenijeti na drugi sud na zahtjev tužioca, a kasnije na zahtjev stranke ili branioca.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o kontroli spoljnotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za bezbjednost BiH, kojim je predviđeno da Ministarstvo bezbjednosti BiH izdaje dozvole za tranzit kroz BiH oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne i posebne namjene.

Dom naroda u prvom čitanju bi trebalo da razmatra više zakona, među kojima su i Prijedlog zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem u BiH, te Prijedlog zakona o duvanu BiH.

Ukoliko delegati danas potvrde Poslovnik o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, steći će se uslovi za pokretanje procedure izbora rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.