{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku

S
13.11.2009. u 08:26
0
0
Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku
0
Danas odluka o zakonu o krivičnom postupku
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, kojim se Sudu BiH omogućava da manje složene predmete ratnih zločina prenese na sud na čijem je području počinjeno krivično djelo.
Izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku predviđeno je da se predmet u fazi istrage može prenijeti na drugi sud na zahtjev tužioca, a kasnije na zahtjev stranke ili branioca.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o kontroli spoljnotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za bezbjednost BiH, kojim je predviđeno da Ministarstvo bezbjednosti BiH izdaje dozvole za tranzit kroz BiH oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne i posebne namjene.

Dom naroda u prvom čitanju bi trebalo da razmatra više zakona, među kojima su i Prijedlog zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem u BiH, te Prijedlog zakona o duvanu BiH.

Ukoliko delegati danas potvrde Poslovnik o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, steći će se uslovi za pokretanje procedure izbora rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: