Vremenska prognoza
13

Danas oblačno sa kišom širom BiH, i u narednim danima se očekuje nestabilno vrijeme

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U naredna tri dana u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno i nestabilno vrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24, na jugu zemlje do 28.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. Povremeno je moguća kiša u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 22.

U nedjelju se prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24, na jugu zemlje do 28.

U ponedjeljak se očekuje veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Za utorak se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Krajem dana novo naoblačenje. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 , na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.