{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o zaštiti domaće proizvodnje

S
20.5.2009. u 07:32
0
0
Danas o zaštiti domaće proizvodnje
0
Danas o zaštiti domaće proizvodnje
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma Cefta, kojim se traži ponovno uvođenje carine za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Hrvatske i Srbije koja je ukinuta stupanjem na snagu ovog sporazuma.
Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda donijela je prekjuče zaključak da se za Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje zatraži od Kolegijuma Doma naroda produženje roka za dostavljanje amandmana na ovaj zakon.

Savjet ministara, Direkcija za evropske integracije, Evropska komisija i Hrvatska ranije su iznijele negativan stav o ovom prijedlogu zakona upozoravajući da se njime krše sporazum CEFTA, kao i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma Cefta završio je proceduru u Predstavničkom domu i dobio podršku delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine u prvom čitanju.

Delegati bi trebalo da razmotre i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, Zakona o finansiranju institucija BiH i Zakona o državljanstvu, te Prijedlog okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje.

Uz više prijedloga zakona koji će biti razmatrani u prvom čitanju na predloženom dnevnom redu su i zahtjev Kolegijuma Doma naroda za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te zahtjev Savjeta ministara za razmatranje po skraćenom postupku Prijedloga zakona o akcizama BiH.

Pred delegatima će se naći i više izvještaja, među kojima i o radu BHRT-a u 2007. godini, te o prošlogodišnjem radu Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH i Pravobranilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: