{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o zabrani diskriminacije

F
23.7.2009. u 08:00
0
2
Danas o zabrani diskriminacije
0
Danas o zabrani diskriminacije
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o zabrani diskriminacije; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Delegati bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o protuminskom djelovanju u BiH; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH te prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH; Zakona o imunitetu BiH i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe: Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2008. godinu; Izvještaj o radu BHRT-a za 2008. godinu i Upravnog odbora RTVBIH (BHRT) za 2007. i 2008. godinu; Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2008. godinu, s pregledom korekcije finansijskih izvještaja BHRT-a za 2007. i 2008. godinu; Imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz srpskog naroda te Imenovanje članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: