{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o zabrani diskriminacije

F
23.7.2009. u 08:00
0
2
Danas o zabrani diskriminacije
0
Danas o zabrani diskriminacije
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o zabrani diskriminacije; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Delegati bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o protuminskom djelovanju u BiH; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH te prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH; Zakona o imunitetu BiH i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe: Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2008. godinu; Izvještaj o radu BHRT-a za 2008. godinu i Upravnog odbora RTVBIH (BHRT) za 2007. i 2008. godinu; Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2008. godinu, s pregledom korekcije finansijskih izvještaja BHRT-a za 2007. i 2008. godinu; Imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz srpskog naroda te Imenovanje članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: