{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o smjeni ministra Tarika Sadovića

F
22.7.2009. u 08:00
0
22
Danas o smjeni ministra Tarika Sadovića
0
Danas o smjeni ministra Tarika Sadovića
Tarik Sadović
Potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Tarika Sadovića, jedna je od predviđenih tačaka za današnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Špirić je krajem prošle sedmice donio odluku o smjeni ministra Sadovića, nakon što je u njegov ured stigao zahtjev Stranke demokratske akcije za Sadovićevu smjenu.

Na predloženom dnevnom redu je i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH, što je jedan od uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Predviđeno je i izjašnjavanje o zahtjevima da se po hitnom postupku razmatraju: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Stranke za BiH; Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Okvirnog zakona o visokom obrazovanju BiH čiji je predlagač Vijeće ministara.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, s Mišljenjem Ustavnopravne komisije kao i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i izvještaji komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o: Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH; Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, te o Inicijativi poslanika Sadika Ahmetovića za uvrštavanje u dnevni red tačke: "Proglašenje 11. jula Danom sjećanja u cijeloj BiH na žrtve genocida koji je 1995. godine počinjen u Srebrenici“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: