{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje

F
18.6.2009. u 06:29
0
0
Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje
0
Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici sazvanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Sporazuma CEFTA.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o akcizama BiH, kao i Prijedloga zakona o fiskalnim kasama.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Dom bi se trebao izjasniti i o zahtjevu Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o javnim nabavkama; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji; Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma te Strategija prevencije i borbe protiv nasilja u porodici u BiH za period od 2009. do 2011. godine.

Delegati bi trebali razmatrati i Plan aktivnosti za ispunjavanje obaveza iz preporuka Evropske komisije u vezi s Mapom puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH te Izvještaj o utrošku sredstava Predsjedništva BiH za 2008. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: