{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje

F
18.6.2009. u 06:29
0
0
Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje
0
Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici sazvanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Sporazuma CEFTA.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o akcizama BiH, kao i Prijedloga zakona o fiskalnim kasama.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Dom bi se trebao izjasniti i o zahtjevu Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o javnim nabavkama; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji; Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma te Strategija prevencije i borbe protiv nasilja u porodici u BiH za period od 2009. do 2011. godine.

Delegati bi trebali razmatrati i Plan aktivnosti za ispunjavanje obaveza iz preporuka Evropske komisije u vezi s Mapom puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH te Izvještaj o utrošku sredstava Predsjedništva BiH za 2008. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: