Dom naroda PSBiH
0

Danas o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici sazvanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Sporazuma CEFTA.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o akcizama BiH, kao i Prijedloga zakona o fiskalnim kasama.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Dom bi se trebao izjasniti i o zahtjevu Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o javnim nabavkama; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji; Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma te Strategija prevencije i borbe protiv nasilja u porodici u BiH za period od 2009. do 2011. godine.

Delegati bi trebali razmatrati i Plan aktivnosti za ispunjavanje obaveza iz preporuka Evropske komisije u vezi s Mapom puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH te Izvještaj o utrošku sredstava Predsjedništva BiH za 2008. godinu.