{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o prijedlogu Zakona o zabrani diskriminacije

S
2.4.2009. u 07:07
0
0
Danas o prijedlogu Zakona o zabrani diskriminacije
0
Danas o prijedlogu Zakona o zabrani diskriminacije
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava.
Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da će početku sjednice, tokom koje je prema dnevnom redu predviđeno razmatranje Inicijative za izmjene i dopune Zakona o medijima, te Prijedloga odluke o uspostavljanju radnih grupa za evropske integracije, prisustovati i visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko.

Ministri će danas razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora između Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Albanije o veterinarskoj saradnji.

Pred ministrima će se naći i Informacija o pozivu Svjetske zdravstvene organizacije za učlanjenje BiH u Međunarodnu mrežu autoriteta za bezbjednost hrane - INFOSAN, te izvještaji o radu za 2008. godinu Instituta za standardizaciju BiH, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Koordinacionog odbora za malo oružje i lako naoružanje, Pravobranilaštva BiH, Institucije Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Prema dnevnom redu, ministri će razmatrati i izvještaje o radu za 2008. godinu Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH, Interresorne radne grupe za praćenje implementacije dokumenta "Bezbjednosna politika BiH", Službe za zajedničke poslove institucija BiH, Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, Agencije za državnu službu, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH za 2008. godinu.

Biće razmatrani i izvještaji o radu i finansijski izvještaji za prošlu godinu Agencije za poštanski saobraćaj BiH, Fonda za povratak BiH, te Godišnji izvještaj o radu Komisije za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH za 2008. godinu.

'Fontana u Miljacki'

01.04.2009. u 23:15
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: