Vijeće ministara BiH
0

Danas o prijedlogu Zakona o zabrani diskriminacije

SRNA
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava.

Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da će početku sjednice, tokom koje je prema dnevnom redu predviđeno razmatranje Inicijative za izmjene i dopune Zakona o medijima, te Prijedloga odluke o uspostavljanju radnih grupa za evropske integracije, prisustovati i visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko.

Ministri će danas razmatrati i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora između Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Albanije o veterinarskoj saradnji.

Pred ministrima će se naći i Informacija o pozivu Svjetske zdravstvene organizacije za učlanjenje BiH u Međunarodnu mrežu autoriteta za bezbjednost hrane - INFOSAN, te izvještaji o radu za 2008. godinu Instituta za standardizaciju BiH, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Koordinacionog odbora za malo oružje i lako naoružanje, Pravobranilaštva BiH, Institucije Ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Prema dnevnom redu, ministri će razmatrati i izvještaje o radu za 2008. godinu Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH, Interresorne radne grupe za praćenje implementacije dokumenta "Bezbjednosna politika BiH", Službe za zajedničke poslove institucija BiH, Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, Agencije za državnu službu, Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH za 2008. godinu.

Biće razmatrani i izvještaji o radu i finansijski izvještaji za prošlu godinu Agencije za poštanski saobraćaj BiH, Fonda za povratak BiH, te Godišnji izvještaj o radu Komisije za koordinaciju pitanja mladih Vijeća ministara BiH za 2008. godinu.