{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Prijedlogu zakona o akcizama BiH

S
13.5.2009. u 08:07
0
1
Danas o Prijedlogu zakona o akcizama BiH
0
Danas o Prijedlogu zakona o akcizama BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o akcizama BiH u drugom čitanju.
Prijedlog zakona o akcizama, koji je Savjet ministara BiH uputio parlamentu BiH na razmatranje po skraćenoj proceduri, predviđa poskupljenje kutije cigareta za 15, a kilograma kafe za 50 feninga.

Akciza na pića iznosiće osam KM po litru apsolutnog alkohola za voćne prirodne rakije, a predlagač zakona ovim indirektno stvara prostor da domaći proizvođači povećaju proizvodnju tradicionalnih prirodnih pića u odnosu na pića od etil-alkohola.

Prijedlog zakona predviđa i uvođenje posebne akcize od 10 feninga po litru goriva za izgradnju autoputeva.

Akciznim proizvodima smatraju se derivati nafte, duvanske prerađevine, bezalkoholna pića, alkohol i alkoholna pića i voćna prirodna rakija, pivo, vino te kafa.

Sav novac prikupljen od akciza biće uplaćivan na podračun koji je Uprava za indirektno oporezivanje BiH dužna otvoriti i biće korišćen za izgradnju autoputeva.

Pred poslanicima Parlamentarne skupštine BiH danas će se, između ostalog, naći i Prijedlog zakona o okviru devizne politike u BiH, kao i Prijedlog zakona o upotrebi znakovnog jezika, oba u prvom čitanju.

Poslanici će razmatrati i prijedlog Kluba poslanika SDA o pristupanju izmjenama Ustava BiH.

Početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazan je za 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: