{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Prijedlogu ustavnog amandmana za Brčko

F
26.3.2009. u 06:52
0
1
Danas o Prijedlogu ustavnog amandmana za Brčko
0
Danas o Prijedlogu ustavnog amandmana za Brčko
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas u Sarajevu bi trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog amandmana I na Ustav BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, a koji se odnosi na status Brčko Distrikta.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme te razmatranje principa Prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika i članova Nezavisnog odbora i odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Dom bi se trebalo izjasniti i o Inicijativi delegata Bože Rajića i Rude Vidovića za formiranje radne grupe za izradu teksta novog Ustava BiH.

Trebalo bi biti razmatran i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za provođenje programa mjera u okviru CEFTA sporazuma, s Analizom vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2008. godinu; Izvještaj o napretku BiH u 2008. kao i Strategija proširenja i ključnih izazova 2008./2009. te Izvještaj o aktivnostima Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope u 2008. godini.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga državne strategije nadzora nad opojnim drogama, sprječavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u BiH za period 2009.-2013.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: