{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.

F
FENA
21.1.2009. u 12:11
0
0
Danas o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.
0
Danas o Prijedlogu budžeta institucija BiH za 2009.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. godinu.
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH usvojila je niz amandmana na Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza koji je utvrdilo Predsjedništvo BiH, čime ga je praktično vratila u okvire koje je prvobitno utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Prema prijedlogu Predsjedništva BiH budžet bi iznosio oko 1,63 milijarde KM, a prema prijedlogu Vijeća ministara BiH oko 200 miliona KM manje.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH čiji je predlagač Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o fiskalnim kasama, koji je predložio poslanik SDP-a BiH Jozo Križanović i Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima.
U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH te Prijedlog zakona o državnoj imovini Bosne i Hercegovine, koji je predložio poslanik Stranke za BiH Sadik Bahtić.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme kao i Prijedlog zakona o graničnoj kontroli i Prijedlog zakona o oružju s mišljenjem nadležne komisije.

Na prijedlog poslanika DNZ-a Rifata Dolića u dnevni red današnje sjednice uvrštena je informacija Vijeća ministara BiH o hapšenju pomoćnika ministra sigurnosti BiH Vjekoslava Vukovića i poduzetim aktivnostima nakon tog događaja.

Na početku današnje sjednice zakletvu je položio poslanik Željko Kuzmanović iz SNSD-a koji je u poslaničkim klupama zamijenio Snježanu Rajilić koja je na lokalnim izborima izabrana za načelnicu Općine Bosanski Novi/Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: