Vlada RS
0

Danas o okvirnom budžetu za 2010-2012. godinu

SRNA
Vlada Republike Srpske (RS) razmatraće danas Prijedlog dokumenata okvirnog budžeta Srpske za period 2010-2012. godina, saopšteno je iz Sekretarijata Vlade.

Vlada će razmatrati Nacrt zakona o dopunama Zakona o Radio-televiziji RS, Nacrt zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti i Nacrt zakona o ovjeravanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Pred ministrima će biti Prijedlog uredbe o uslovima i načinu provođenja subvencionisane kupovine automobila marke ''fijat punto'' proizvedenih u Srbiji putem programa razmjene "staro za novo".

Vlada će razmatrati Informaciju o kriterijumima za raspodjelu sredstava opštinama i gradovima u iznosu od 30 miliona KM.

Pred ministrima će se naći i  Prijedlog odluke u vezi sa obezbjeđenjem finansijskih sredstava od 15 miliona KM preduzeću ''Skaj Srpska''.

Na predloženom dnevnom redu je Izvještaj o realizaciji programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za prvo polugodište ove godine.

Za sjednicu je predviđeno razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju izmjene plana korišćenja sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i sela u ovoj godini, kao i razmatranje izvještaja Komisije za utvrđivanje imovine u državnoj svojini u poljoprivrednim zadrugama.
Vlada bi trebalo da razmatra Prijedlog zaključaka u vezi sa pripremama za realizaciju Projekta rehabilitacije plovnog puta rijeke Save, koji sufinansira Svjetska banka, a trebalo bi  da se realizuje kao zajednički projekat Srbije, Hrvatske i BiH.

Početak sjednice zakazan je za 10.00, a konferencije za novinare za 13.00 časova.