{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o Nezavisnom odboru i Odboru za žalbe građana

F
18.2.2009. u 12:15
0
0
Danas o Nezavisnom odboru i Odboru za žalbe građana
0
Danas o Nezavisnom odboru i Odboru za žalbe građana
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će danas razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi BiH.
Predloženom dopunom omogućio bi se bescarinski uvoz 50.000 tona sirovog šećera za preradu u BiH zbog potrebe da se domaćim proizvođačima osiguraju približno isti uvjeti privređivanja, kao oni koje imaju proizvođači šećera u zemljama potpisnicama CEFTA-e.

Poslanici bi se trebali izjasniti u drugom čitanju o Prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Sporazuma CEFTA koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović te razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH, čiji je predlagač poslanik Adem Huskić.

Previđeno je razmatranje principa Prijedloga zakona o javnim nabavkama BiH, Prijedloga zakona o prijevozu opasnih materija te Prijedloga zakona o poštama BiH.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o oružju i Prijedlog zakona o graničnoj kontroli, s Mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

Na dnevnom redu je i imenovanje predsjednika, zamjenika i članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH. Prijedlog je utvrdila Ad hoc Zajednička komisija za provođenje procedure imenovanja Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: