Vlada FBiH
0

Danas o komisijama za plate i cenzus

FENA
Vlada Federacije BiH najavila je da će danas na sjednici u Sarajevu razmatrati prijedloge za formiranje konsultativne komisije u kojoj će biti predstavnici stranaka radi usaglašavanja zakona o platama u organima vlasti Federacije BiH te komisije u čijem će sastavu također biti predstavnici stranaka u vezi s usaglašavanjem zakona o cenzusu.

Prednacrt zakona o deviznom poslovanju, Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građevinskom zemljištu Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u FBiH, također su u najavljenom dnevnom redu.

Među ostalim brojnim tačkama, Vlada bi trebalo da razmotri prijedlog za dopunu Uredbe o metodologiji za pripremu programa i izradu početnog bilansa preduzeća za privatizaciju i protokol o vođenju pregovora radi sklapanja kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju FBiH.

Jedna od najavljenih tačaka je i Prijedlog za izmjenu Odluke o ukupnom broju članova nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo energije.

Predložena je i odluka o Vladinoj saglasnosti na sporazum o načinu izmirenja dugovanja industrijskog preduzeća „Krivaja“ iz Zavidovića i preuzimanju duga.