Vijeće ministara BiH
0

Danas o izvršenju budžeta institucija BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi danas na sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period 1. januara - 30. septembar 2008. godine.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o oružju kao i Nacrta zakona o unutrašnjoj i pomorskoj plovidbi.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o provedenom postupku izbora konsultanata za izradu glavnih projekata za „Autoput na koridoru Vc“ kao i Izvještaj o aktivnostima na projektu „Autoput na koridoru Vc“ i Plan narednih aktivnosti.

Također bi trebao biti razmatran i Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH u 2008. godini, Informacija o nalazima i preporukama sadržanim u Izvještaju o napretku BiH u procesu stabilizacije i pridrživanja za 2008. godine i Komparativni prikaz nalaza i preporuka iz Izvještaja o napretku BiH u procesu stabilizacije i pridruživanja koje je Evropska komisija objavila 2006, 2007. i 2008. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o korištenju akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije te Prijedlog odluke o Politici sektora telekomunikacija BiH za period od 2008. do 2012. godine.