Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku

S
SRNA
4.11.2009. u 08:18
0
0
Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku
0
Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, kojim se Sudu BiH omogućava da manje složene predmete ratnih zločina prepusti sudu na čijem području je počinjeno krivično djelo.
Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku predviđeno je da se, na zahtjev tužioca, predmet može prenijeti na drugi sud u fazi istrage, a kasnije na zahtjev stranke ili branioca.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, kojim se postojeći zakon usklađuje sa zakonima kojima su osnovane nove upravne organizacije.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o opštoj sigurnosti proizvoda, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem BiH.

U prvom čitanju pred Predstavničkim domom trebalo bi da se nađe veći broj zakonskih prijedloga, među kojima i Prijedlog zakona o duvanu BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.

Predstavnički dom danas bi trebalo da donese odluku i o Poslovniku o radu nezavisnog odbora, kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, čije je usvajanje uslov za pristupanje izboru rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: