{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku

S
4.11.2009. u 08:18
0
0
Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku
0
Danas o izmjenama Zakona o krivičnom postupku
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, kojim se Sudu BiH omogućava da manje složene predmete ratnih zločina prepusti sudu na čijem području je počinjeno krivično djelo.
Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku predviđeno je da se, na zahtjev tužioca, predmet može prenijeti na drugi sud u fazi istrage, a kasnije na zahtjev stranke ili branioca.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, kojim se postojeći zakon usklađuje sa zakonima kojima su osnovane nove upravne organizacije.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o opštoj sigurnosti proizvoda, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem BiH.

U prvom čitanju pred Predstavničkim domom trebalo bi da se nađe veći broj zakonskih prijedloga, među kojima i Prijedlog zakona o duvanu BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.

Predstavnički dom danas bi trebalo da donese odluku i o Poslovniku o radu nezavisnog odbora, kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, čije je usvajanje uslov za pristupanje izboru rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: