{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o isključivanju Kalinića iz SDS-a?

S
31.1.2010. u 09:30
0
0
Danas o isključivanju Kalinića iz SDS-a?
0
Danas o isključivanju Kalinića iz SDS-a?
Dragan Kalinić
Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) trebalo bi na današnjoj sjednici u Bileći da razmatra zahtjev Regionalnog odbora stranke, Izborne jedinice pet, da se iz članstva SDS-a isključi Dragan Kalinić.
Neposredno prije sjednice GO stranke trebalo bi da bude održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Prema statutu, eventualnu smjenu bi prvo trebalo da podrži Predsjedništvo, a onda i GO SDS-a.

Regionalni odbor SDS-a, Izborne jedinice pet, zatražio je od nadležnih stranačkih organa da iz članstva SDS-a isključe Kalinića zbog, kako je navedeno, stalog podrivanja jednistva stranke i unutrašnjeg rovarenja, te zbog štete koju je time nanio SDS-u.

Član Glavnog odbora SDS i član Regionalnog odbora Izborne jedinice pet Mile Jovanović rekao je da ovaj zahtjev nije u skladu sa Statutom SDS-a.

On je najavio da će 26 članova Glavnog odbora koji su potpisali podršku Kaliniću da se kooptira u Glavni odbor najvjerovatnije pokrenuti zahtjev pred Statutarnom komisijom o ocjeni statutarnosti ovakvog zaključka Regionalnog odbora.

Prije tri dana Kalinić je uputio pismo predsjedniku SDS-a Mladenu Bosiću u kojem traži da njemu i bivšem visokom funkcioneru ove stranke Nemanji Vasiću bude omogućeno prisustvo na današnjoj sjednici Glavnog odbora u svojstvu gostiju.

Kalinić u pismu navodi da hoće da u mirnoj i demokratskoj atmosferi bude raspravljeno sve što je sporno u vezi sa inicijativom za njegovim povratkom u aktivnosti SDS-a.

Prema nezvaničnim saznanjima Kalinić bi trebalo da prisustvuje današnjoj sjednicu GO SDS-a u Bileći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: